Lars: “ZINQ Group bestaat momenteel uit meer dan vijftig entiteiten in vijf landen: Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en Polen. Verschillende culturen en markten maar wel altijd dezelfde doelgroep: producenten van staal dat gebruikt wordt voor uiteenlopende toepassingen. Van infrastructuur en transport tot energie en chemie. In totaal hebben we meer dan 25.000 klanten.”
“Zij kloppen allemaal bij ons aan met hetzelfde doel: hun materiaal beschermen en zo de kwaliteit en levensduur ervan verhogen. Dat doen wij door staal te beschermen met onze zelf ontwikkelde branded oppervlaktebehandelingsproducten.”
“Als een Klimatschutzunternehmen company – oftewel: een bedrijf dat klimaatbescherming nastreeft – proberen we in onze sector echt voorloper te zijn op het vlak van duurzaamheid. Want ja, ook in een energie- en grondstoffenintensieve industrie als de metaalindustrie is dat mogelijk. Als je het goed doet, tenminste. We namen zelf ons volledige productieproces en de levenscyclus van onze producten onder de loep: van grondstofgebruik tot recyclage in gesloten loops.”
“Onze oppervlaktebehandelingsproducten zijn de meest duurzame manier om staal te beschermen tegen corrosie, en zijn cradle-to-cradle gecertificeerd en gedocumenteerd met door derden gevalideerde EPD’s (Environmental Product Declarations). Dat past perfect binnen ons circulair bedrijfsmodel ‘Planet ZINQ’, waarmee we streven naar nul CO2-uitstoot, nul afval en nul vervuiling. Door een breed scala aan efficiëntie- en effectiviteitsmaatregelen te implementeren, kunnen we onze klanten nu al CO2-credits toekennen wanneer ze voor onze producten kiezen.”
“We zijn daar heel strikt in: we zullen nooit een nieuwe coating op de markt brengen als die niet duurzamer is op het vlak van circulaire kwaliteit dan onze huidige producten. We willen hierin een voorbeeld stellen voor andere bedrijven en aantonen dat het mogelijk is om op een echte duurzame manier te produceren en tegelijkertijd rendabel te blijven.”
“We dragen graag bij aan kwalitatieve groei en de ontkoppeling van grondstoffengebruik, om zo ecologie en economie met elkaar verzoenen. We nemen zowel leveranciers als klanten mee op onze reis naar een circulaire transformatie. We willen onze verantwoordelijkheid nemen en onze impact op de wereld aanzienlijk te verminderen.”
“We zetten die lijnen graag mee uit en proberen zowel leveranciers als klanten mee te trekken in ons verhaal. Ik vind dan ook dat wij als industrie onze verantwoordelijkheid moeten nemen om onze impact op de wereld significant te verkleinen.”